matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
marcel:
2
x
+1
y=
x
2
mi wyszło coś takiego
:
(2
x
ln2+1)x
2
−2x(2
x
+1)
x
4
13 sty 01:54
Basia:
a skąd tam +1 ?
2
x
*(ln2)*x
2
−2x(2
x
+1)
=
=
x
4
x*[x*(lnx)*2
x
−2*2
x
−2]
=
x
4
x*2
x
*lnx − 2
x+1
− 2
x
3
13 sty 02:01