matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
marcel:
y=sinx /
√
x
wyszło mi tak?: cosx
√
x
− sinx / 2
√
x
/ x
13 sty 01:09
Basia:
sinx
f(x) =
√
x
1
√
x
*cosx −
*sinx
2
√
x
f'(x) =
=
x
2x*cosx − sinx
2x
√
x
13 sty 01:46