matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
marcel:
y=x
3
e
2
x wynik: 3x
2
e
2
x+x
3
2e
x
13 sty 00:55
marcel:
pomyłka w przykładzie miało być e
2x
13 sty 00:57
golav:
dobrze o ile funkcja wykladnicza to e
2
x
13 sty 00:57
Basia:
źle y'=3x
2
*e
2x
+2x
3
*e
2x
= x
2
*e
2x
*[3+2x]= x
2
(2x+3)e
2x
13 sty 02:22