| 1 | ||
∫ ex ctg(5+ex)dx = ex | ||
| 1+(5+ex)2 |
| dx | 1+(x+2) | |||
a czy ∫ | = 12ln | ![]() ![]() | ||
| x2+2x+3 | 1−(x+2) |
| cos(5+ex) | ||
ctg(5+ex) = | ||
| sin(5+ex) |
| ex*cos(5+ex) | ||
J = ∫ | dx | |
| sin(5+ex) |
| dt | ||
J = ∫ | = ln|t|+C = ln|sin(5+ex)|+C | |
| t |
| x+1 | ||
x2+2x+3 = (x+1)2+2 = 2[ ( | )2+1] | |
| √2 |
| 1 | |||||||||||
J = ∫ | dx = | ||||||||||
|
| 1 | 1 | |||||||||||
∫ | dx | |||||||||||
| 2 |
|
| x+1 | ||
t = | ||
| √2 |
| dx | ||
dt = | ||
| √2 |
| 1 | 1 | |||
J = | ∫ | *√2 dt = | ||
| 2 | t2+1 |
| √2 | 1 | √2 | |||
∫ | dt = | *arctgt +C= | |||
| 2 | 1+t2 | 2 |
| √2 | x+1 | ||
arctg( | )+C | ||
| 2 | √2 |