Oblicz 36% wartości wyrażenia !!!
Zuzka : Oblicz 36% wartości wyrażenia
| | 1 | | 1 | | 1 | |
[3√64 − √2 |
| * (−1 |
| )] : |
| 3 to dalej ma być pod kreską ułamkową nie umiem |
| | 4 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | |
jej zrobić mało wprawy mam jeszcze  ( √7 −4 )* ( √7 + 4 ) * |
| |
| | 2 | |
12 sty 22:35
Zuzka : Czy ktoś pomoże to rozwiązać
13 sty 06:43
Zuzka : Jest ktoś chętny

!
13 sty 15:40
Pablo: Napisz co oznacza ta ostatnia 3 w pierwszym wyrażeniu.
Drugie:
(7−16)*0.5 = −9 *0.5 = −4.5
100% − −4.5
36% − x
x=−4.5*100/36 = −1.62
13 sty 15:59
Zuzka : To jest do potęgi 3
Ale to jest te pierwsze na górze a te drugie na dole podzielone kreską ułamkową
13 sty 20:56
Zuzka : Te pierwsze napisane wyrażenie i te drugie jest podzielone kreską długą ułamkową . Najlepiej
jakbym mogła wysłać zadania na meila bo tak to se można tłumaczyć
13 sty 20:57
Zuzka : Jest ktoś do rozwiązania
14 sty 20:06
ICSP: Masz chociaż odpowiedz
14 sty 20:11
ICSP: Jeśli masz to sprawdz −8,64 − 0,72√2
14 sty 20:17
Zuzka : Nie mam odpowiedzi , nawet nie umiem tego rozwiązać nie mieliśmy tego nawet , nie wiem o co tej
babce chodzi
14 sty 20:27
ICSP: Znając moje zdolności obliczeniowe pewnie gdzieś jest błąd...
14 sty 20:31
Zuzka : ale masz rozwiązane

Czy jak czy chodzi ci o te co ktoś rozwiązał
14 sty 20:36
ICSP: Zrobiłem wszystko. Działania ładnie wychodziły ale pewnie gdzieś się machnąłem.
14 sty 20:37
7744728: wynik pierwszego to 54, więc 36% z niego to 19,44, a w drugim wynik to −4,5 czyli 36% to −1,62,
w tym pierwszym na pewno wszystko dobrze, tylko dziwne że zadania z takimi wynikami wam zadaje
14 sty 20:38
Zuzka : a możesz wrzucić lub mi na meila wysłać
14 sty 20:38
7744728: jak chcesz rozpisane rozwiązania to mogę się pomęczyć chwile, bo i tak nie mam co robić
14 sty 20:39
Zuzka : my nawet takiego czegoś na lekcji nie mieliśmy
14 sty 20:40
Zuzka : no to jak masz jak zrobić zdjęcie i wrzucić do kompa to ja podam ci meila bo tutaj wklepać to
troszkę zejdzie
14 sty 20:40
ICSP: 54

Jak ci to wyszło. Mógłbyś zamieścić obliczenia?
14 sty 20:41
Zuzka : bo mam jeszcze jedno zadanko to bym Ci pokazała bo tego to już nie wrzucę
14 sty 20:41
14 sty 20:42
Zuzka : mam nadzieje że mnie nikt tutaj nie udusi za link
14 sty 20:43
7744728: √64 to 4 √9/4 to 3/2 i w sumie łatwo to dalej policzyć tylko trzeba na kolejność uważać
14 sty 20:43
ICSP: Trochę z zapisem mamy tu problem. Ja uznałem że ten pierwiastek z dwóch jest przed kreska
ułamkową i policzyłem dalej tą kreskę jakby nie była pod pierwiastkiem.
14 sty 20:45
7744728: jak maluje się pierwiastek 3ciego stopnia ?
14 sty 20:46
7744728: zły wynik w pierwszym mam, kwadratu nie dopisałaś przy 1 i1/3
14 sty 20:46
7744728: ja myslalem ze to 2 przyklasy sa
14 sty 20:48
ICSP: Po lewej od okna pisania masz kliknij po więcej przykładów.
14 sty 20:48
Zuzka : Tam w tym linku macie zadanie te dobrze napisane
14 sty 20:53
7744728:
14 sty 20:57
ICSP: Funkcja liniowa jest monotoniczna wiec skąd przejście z rosnącej w malejącą?
14 sty 21:00
Zuzka : Te zadania są jakieś nie halo
14 sty 21:03
7744728:
14 sty 21:05
7744728: sry, głupieć zaczynam : p symetrie ostatnio komuś robiłem. (przesuwania

po tym
wykresie),teraz powinno być dobrze, tak? icsp?
14 sty 21:06
ICSP: Raczej dobrze. JA już trochę zmeczony. Szykuje się do jutrzejszej studniówki. Właśnie
skończyłem fryzure wymyślać.
14 sty 21:07
7744728: ja tam połowinki mam dopiero po feriach
14 sty 21:10
Zuzka : TO MIEJ ZABAWY
14 sty 21:11