funkcja
ewcia: Oblicz najmniejsza oraz najwieksza wartosc funkcji f w podanym przedziale<−2,6>
f(x)=1/4x2 − 2x +3
12 sty 22:25
sssss: sprawdz wartosci na krancach podanego przedzialu, oraz x wierzcholka. Jesli wierzcholek
znajduje sie w tym przedziale, policz rowniez wartosc w wierzcholku. Otrzymasz 3 wyniki,
wybierz ktory z nich ejst najmniejszy , ktory najwiekszy
12 sty 22:27
Marcin W: p=4
największa dla −2 podstaw za x=−2 i zobacz ile wyjdzie wtedy f(−2)
najmniejsza dla p=4 podstaw za x=4 zobacz ile wyjdzie wtedy f(4)
12 sty 22:27
sssss: sprawdzasz oczywiscie poprzez podstawienie :
f(−2)=
f(6)=
f(xw)=
12 sty 22:27
ewcia: dzieki
12 sty 22:28