Działania na przedziałach sprawdźcie czy dobrze :)
Zuzka :

Narysuj na osi liczbowej przedziały :
A:(−
∞;3> B:<−5;6)
Wyznacz ich zbiory .
A⋁B , A⋀B , A\B
A∪B = <−
∞;6)
A∩B= <−5;3>
A\B = <3;6)
12 sty 21:50
Zuzka : Sprawdźcie proszę
13 sty 06:42
Zuzka : Jest ktoś chętny
13 sty 15:40
Trivial:
Zaznaczone OK, tylko że nie jest podpisane.
Suma: Przy nieskończoności piszemy nawiasy okrągłe ().
Iloczyn: OK.
Różnica: Źle. Mamy zbiór A i zabieramy z niego wszystko, co jest w zbiorze B. Co zostanie?
13 sty 15:44
Zuzka : faktycznie mój błąd

to będzie tak :
A∪B=(−
∞;6)
A∩B=<−5;3>
A\B=(−
∞;−5>
13 sty 21:04
marta1: potrzebuje pomocy : funkcja określona wzorem f(x)=x3 −3x2 +x −3 ile ma miejsc zerowych?
13 sty 21:06
Zuzka : CZY ktoś sprawdzi czy teraz jest dobrze
14 sty 20:07
Trivial:
−5 jest w B, także piątki też musisz się pozbyć, co skutkuje przedziałem niedomkniętym:
A\B = (−
∞, −5), reszta OK.
14 sty 20:28
Zuzka : Dziękuje
14 sty 20:37