matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Koksu:
1.Układ równań:
zyq − S
x=
w
S − zy
x=
p
trzeba wyliczyć z tego x oraz S. Trzeba dać wzór końcowy. 2.Również układ równań:
wyq
x=
w
S − py
x=
p
Z tego również trzeba wyliczyć x oraz S (jesli się da) Z góry dziękuje pozdrawiam
12 sty 20:15