matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz przedziały monotoniczności dla funkcji
maniek:
x−1
y=
x
2
+3x−4
12 sty 19:46
M:
10 kwi 06:08
M:
29 maj 16:50
Y:
x
2
+ 3x − 4 = (x − 1)(x + 4)
1
y =
dla x ∊ R\{1, −4}
x + 4
29 maj 19:08