12 sty 19:40
ICSP: Czegu tu nie wiesz

Schemat: 1. dziedzina
2. wspólny mianownik
3. krzyż
4. Podanie rozwiązania.
12 sty 19:43
wiktor5175: proszę zacznij a ja spróbuję dokonczyć
12 sty 20:43
ICSP: D: x∊R
| 4x | | 3x+1 | | 1 | | 4x − 3x − 1 | | 1 | | x−1 | | 1 | |
| − |
| = |
| ⇔ |
| = |
| ⇔ |
| = |
| − Teraz |
| 4 | | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | |
mnożysz na krzyz.
12 sty 20:46
wiktor5175: wynik jest x=7
12 sty 20:52
ICSP: Nie.
Gdyby było 7 to wtedy:
12 sty 21:02
12 sty 21:04
wiktor5175: już wiem dzięki
12 sty 21:10