Logarytmy
Sfeoron: log2x = 0.4, uzasadnij ze
log22x2 = 1,8
log2x + log22x = 1,8
pomoze ktos dalej?
12 sty 19:28
kachamacha: log2x+log2x+log22=1,8
0,4+0,4+1=1,8
12 sty 19:34
klaudia: log 9(log ³√10)
23 sty 14:05
klaudia: wiecie jak to zrobić?
23 sty 14:06
J: Czy liczba 9 jest w podstawie logarytmu ?
23 sty 14:08
5-latek: | | 1 | |
Uwzgledniajac twoj zapis to tak log9(log3√10)=log9*( |
| log10)=log9*U{1}3}=log3≈0,48 |
| | 3 | |
23 sty 14:11
J: Witaj "5−latek". Myślę,ze jednak 9 jest w podstawie,bo wychodzi "ładny wynik"
23 sty 14:15
5-latek: Czesc
J
Pewnie jest tak jak piszesz ale zapisala tak wiec policzylem jakby byl to logarytm dziesietny
.
Poza tym nasza kolezanka sie nie odzywa . Wiocznie juz sama wie jak to zrobic
23 sty 14:41
J:
23 sty 14:43