Oblicz
Alina: Oblicz 2x−4y=3+x 2x−6y=2y+5
12 sty 18:34
ICSP: Przecież to układ równań

Najpierw segregujesz wyrazy a później metoda powstawiania lub przeciwnych współczynników.
Koniec zadania.
12 sty 18:49
Alina: Czy to tak x−4y+3 2x−8y=5 2(4y+3)−8y=5 8y+6−8y=5 równanie sprzeczne
12 sty 19:03
ICSP: Wynik dobry do obliczeń też nie mam zastrzeżeń. Następnym razem mogłabyś pisać równania pod
spodem? Takie bardzo ciężko sie czyta.
12 sty 19:06
Alina: Ok. dzięki za pomoc a jak wygląda sprawa z funkcjami. pisałam wcześniej
12 sty 19:21