granice
motka54:
lim = n√(23)n + (34)n
n→∞
12 sty 17:35
motka54:
12 sty 17:40
Trivial: Twierdzenie o trzech ciągach.
12 sty 17:41
motka54: poprosze o rozpisanie
12 sty 17:46
motka54: poprosze o rozpisanie
12 sty 17:46
Trivial: Właściwie to nie trzeba. Przecież ułamki dążą do zera. więc odp. to [n√0] = 0.
12 sty 17:48
Trivial: Właściwie to jednak trzeba.

Bo
n√0 to symbol nieoznaczony...
12 sty 17:51
motka54: a jakbyś mogł to rozpisz z tierdzenia o 3 ciągach
12 sty 17:52
Trivial:
a
n =
n√(2/3)n + (3/4)n
n√(3/4)n ≤ a
n ≤
n√2*(3/4)n
12 sty 17:55
motka54: dzieki
12 sty 18:00