Średnie
brytney: Średnia płaca w zakładzie zatrudniającym 34 osoby jest równa 1820 zł. Po wypłaceniu pensji nowo
przyjętemu pracownikowi, srednia płacy dla wszystkich zatrudnionych osób wzrosła o 2%. jaką
płacę otrzymał nowy pracownik?
12 sty 16:34
annn: nie powinna być odpowiedż z pierwiastkiem
12 sty 16:39
ICSP: 34 * 1820 = 61880 − płaca dla wszystkich pracowników bez nowego.
2% z 1820 = 36,4
1820 + 36,4 = 1856,4
| | 61880 +x | |
1856,4 = |
| − Roziwąż to i powinno wyjść. |
| | 35 | |
12 sty 16:42
Hshshssoapp: 88,4
4 cze 02:02