matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
wietnam:
Wiedząc, że α jest kątem ostrym i cosα =
√
√
2
−1
, oblicz sinα i tgα
12 sty 16:13
M:
10 kwi 06:09
Kuba:
a
Obliczamy a z twierdzenia Pitagorasa. sinα = a, tgα =
b
10 kwi 08:06