matematykaszkolna.pl
prosze o dokładne wszystkie obliczenia. mmmm: Zad1Dla jakich wartości "m"wykres funkcjii f(x)=(m−5)x+m+2 przechodzi przez II i IV świartke układu współrzędnych? Zad2 znajdz wszystkie argumenty dla których wartość funkcjii określono f(x)=3/4x+5 należą do przedziału(−1,35) Prosze o dokładne wszystkie odbliczeniaemotka
12 sty 15:49
ICSP: Przechodzi tylko przez drugą i czwartą ćwiartkę czy może zahaczyć również o 3?
12 sty 15:56
zakochana w matmie: jesli prze II i IV to jest f−cja malejąca a więc (m−5)<0 bo jesli wspolczynnik a jest ujemny to wtedy f−cja jest malejąca. zad2. pod f(x) podstawiasz liczby z przedzialy czyli −1 i pozniej 35 i ci wychodza orgumenty i zapisujesz w przedziale tak jak masz zapisany zbiór wart. oblicz sam
12 sty 15:57
mmmm: tylko przez te 2
12 sty 15:57
zakochana w matmie: sorki za literowki emotka
12 sty 16:00
ICSP: zakochana w matmie aby funkcja przechodziła tyko przez II i IV ćwiartkę musi mieć miejsce zerowe w 0 czyli współczynnik b funkcji musi być równy 0. Dodatkowo musi być malejąca czyli współczynnik a musi być mniejszy od 0 Więc m+2 = 0 oraz m − 5<0. Jeżeli jakieś m jest rozwiązaniem tych dwóch równań jest ono również rozwiązaniem zadania. Do drugiego nie mam zastrzeżeń.
12 sty 16:04
mmmm: matematyka chyba nie dla mnie:( nic z tego nie wiem:(
12 sty 16:11
ICSP: Rysuj wykresy jak tego nie widzisz. To chyba najlepsza metoda.
12 sty 16:13
zakochana w matmie: ICSP napisalam to zanim zauwazylam ze on napisal ze tylko przez te cwiartki zgadzam sie z Tobą
12 sty 16:25