Pytanie
Gupia: 378 min to ile godzin ?
12 sty 15:36
ICSP: 378 = 6 * 60 + 18 = 6h 18 min = 6,3h
12 sty 15:37
R.W.17l: Podziel 378 przez 60
12 sty 15:40
R.W.17l: (tak uzupełniając)
Z schematu:
1h=60'
xh=378'
60x=378
12 sty 15:41
Gupia: dzieki podzieliłam tylko niewiedziałąm skąd się wzięło 6h 18 min już wiem
12 sty 15:46
izuś: Zad1.
W chwili 0 ciało przechodzi prze położenie równowagi. Oblicz wartość wychylenia ciała po
upływie 1s wiedząc, że okres drgań ciała wynosi 4s a amplituda 20 cm.
Zad2.
Ciężarek o masie 50g zawieszono na sprężynie. Oblicz współczynnik sprężystości sprężyny, jeżeli
częstotliwość drgań układu wynosi 0,5 herca.
Zad3.
W którym miejscu należy uchwycić nić wahadła matematycznego aby okres drgań zmniejszy się o
połowę.
12 sty 15:47
R.W.17l: Daj to jeszcze do 30 innych tematów nie na temat a może Ci odpowiemy
12 sty 15:48