prosze o pomoc :)
Natalia: wyznacz wszystkie wartosci x dla ktorych funkcja f(x)=−4x
2+3x+1 osiaga wartosci nieujemne.
obliczylam delte = 25
x
1=1
i co dalej


?
12 sty 14:22
miley: JAK MAJA BYC WARTOSCI NIEUJEMNE TZN ZE DODATNIE CZYLI WIEKSZE OD O I POWSTAJE TOBIE NIERÓWNOSC
12 sty 14:32
ICSP: Proponowałbym narysować wykres tej funkcji. Z wykresu odczytujesz gdzie funkcja jest ≥0
12 sty 14:35
miley: NATALIO ZAZNACZ NA OSI WYNIKI NARYSUJ PARABOLE RAMIONAMI W DÓŁ I ODCZYTAJ WARTOŚCI ≥0,
ROZUMIESZ?
12 sty 14:37
ICSP: miley wyłącz Caps Lock'a
12 sty 14:38
miley: SORRY ALE NIE MAM CZASU WYŁĄCZYC BO JESTEM W PRACY I W MIEDZY CZASIE PISZE DO WAS
12 sty 14:41