:)
Natalia: wyznacz wszystkie wartosci parametru m, dla ktorych funkcja f(x)=(|m+2|−7)x−2 jest stala.
12 sty 14:04
ICSP: Funkcja jest stała kiedy posiada wartość stała tzn. bez żadnego x. Czyli współczynnik przy x =
0
(|m + 2| − 7) = 0 ⇔ Już sobie powinnaś z tym poradzić.
12 sty 14:07
Natalia: |m+2|−7=0
m+2−7=0 v m−2+7=0
m=5 v m=−5
tak to bedzie
12 sty 14:14
ICSP: m = −5 mi się nie zgadza.
|m+2| = 7 ⇔ m + 2 = 7 v m + 2 = −7 ⇔ m = 5 v m = −9
12 sty 14:16
Natalia: pomylilam m+2−7=0 v m−2−7=0
m=5v9
12 sty 14:17