:)
Natalia: wyznacz miejsca zerowe funkcji f(x)=2x3+3x2−4x−6
12 sty 13:09
miley: ZA Y TRZEBA PODSTAWIC 0 I OBLICZYC RÓWNANIE
POZDRAWIAM
12 sty 13:21
Natalia: jak obliczyc takie rownanie

bo zawsze liczylam z Δ a teraz nie wiem...
12 sty 13:25
miley: SORRY ZE SPYTAM TY MASZ JAKAS POWTÓRKE DO MATURY?
12 sty 13:26
miley: X
2(2X+3)−2(2X+3)=0
(2X+3)(X
2−2)=0
2X+3=0 X
2−2=0
I ROZWIĄZUJESZ RÓWNANIA, TERAZ JUŻ BEDZIESZ WIEDZIEC
12 sty 13:30
Natalia: no tak mam powtorke... tak juz bede wiedziala dziekuje
12 sty 13:37
miley: OJ DZIEWCZYNO TO SIĘ INO UCZ...BO ZAD. Z WIELOMIANÓW JEST ZAWSZE NA MATURZE.
POZDR
12 sty 13:40
sylwia: y=x2+2x+3
4 sty 14:14