Problem z Całką
siwy: Hej jestem "Świeżak" w całkach, w związku z tym mam prośbę mógłby ktoś rozwiązać badz wskazać
drogi rozwiązania poniższej całki?

:
∫ sin
5xdx
12 sty 01:08
Jack:
sin5x = sin3 * sin2x=sin3x*(1−cos2x)=....
popróbuj może w ten sposób porozbijać na pare całek. Potem pewnie dobrze byłoby zamienić na
kąty połówkowe... Jak widzę wzór ogólny, czuję że w ten sposób też można sobie poradzić...
12 sty 01:22
Trivial:
Sposobem Jacka:
∫sin5xdx = ∫sin4xsinxdx = ∫(1−cos2x)2sinxdx = {cosx = t, sinxdx = dt} = ∫(1 − t2)2dt =...
12 sty 12:02