matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz przez podstawianie
maddie:
∫x(x
2
+4)
5
dx
11 sty 22:35
Godzio:
x
2
+ 4 = t 2xdx = dt
1
∫t
5
dt = ...
2
11 sty 22:36
maddie:
właśnie chodziło mi o ten początek
dzięki wielkie
11 sty 22:37