figury na płaszczyźnie, geometria
P.: Proszę o pomoc, muszę zrobić te zadania na jutro:
1)
Przekątne równoległoboku przecinają się pod kątem 60 stopni. Jedna z nich jest 2 razy krótsza
od drugiej. Podaj długość przekątnej równoległoboku, jeżeli krótszy bok ma 5√3.
2)
Jaką odległość pokona koło o promieniu 2m, wykonując 50 obrotów?
3)
Z punktu K oddalonego o 20 m od masztu, widać wierzchołek masztu pod kątem 60 stopni. Z jakiej
odległości widać ten wierzchołek pod kątem 30 stopni?
11 sty 22:16
sssss: tw cosinusow miales/as?
11 sty 22:22
P.: Nie miałam
11 sty 22:23
sssss: 2) dlugosc luku kola o promieniu r=2m
L= 2πr=2π4=8π
Odleglosc jaka pokona to 50*L
11 sty 22:28
P.: Dziękuję bardzo!
11 sty 22:30