równaine
ktos: n2=2n+1
11 sty 21:28
ktos: pomoze ktos?
11 sty 22:02
Grześ: może narysuj funkcje obie i graficznie sobie rozwiąż

:
Funkcje wykładniczą f(x)=2
x+1 oraz g(x)=x
2
Troszeczke własnego pomysłu może?
11 sty 22:09
ktos: Ale z wykresu dokładnie nie odczytasz...
11 sty 22:10
Grześ: i jak we wcześniejszym temacie x=3 spełnia równanie, lecz zbadaj wykres dla x>3, pewnie funkcję
sie hmm.. "rozchodzą" i już się nigdy nie spotkają
11 sty 22:10
Grześ: dla x=3 znasz współrzędne, zrób tak jak napisałem
11 sty 22:11
ktos: Czyli najpierw mam pokazać ze 3 jest rozwiązaniem, a potem sprawdzić na wykresie czy nie ma
innego i w ten sposób udowodnić że tylko 3 jest rozwiązaniem?
11 sty 22:12
Grześ: jak Ci sie nie podoba, to siedź sobie i nie wiem.. stwórz jeszcze 5 tematów i akurat będzie
dobrze...
Wybacz, ale jak dostajesz wskazówki, to hmm... nie podobają Ci się
11 sty 22:14
ktos: Ja się tylko pytam czy tak mam zrobić...
11 sty 22:16
ktos: Powiedzmy że się wykresy dalej przecinają, to wtedy nie udowodnię że 3 jest tylko jedna liczbą
bo tak jak powiedziałem z wykresu nie da się dokładnie odczytać.
11 sty 22:17