matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
anna:
prawdopodobieństwo otrzymania iloczynu 12 w dwukrotnym rzucie kostkąś do gry wynosi a.
1
12
b.
1
9
c.
1
6
d.
1
3
11 sty 20:54
Eta:
|Ω|= 6
2
= 36 A= {(2,6) , (6,2), (3,4) , (4,2)} |A|= 4
|A|
P(A)=
=.........
|Ω|
11 sty 21:00