nieskonczonosc - nieskonczonosc = ??
tadek: nieskonczonosc − nieskonczonosc =
11 sty 20:43
Grześ: symbol nieoznaczony, nie wiadomo jaki jest wynik :

11 sty 20:45
Grześ: znaczy się wyrażenie nieoznaczone

11 sty 20:45
tadek: to prosze okreslic asymptoty funkcji:
y=lnx2 −2lnx
11 sty 20:48
tadek: prosze o odpowiedz
11 sty 20:51
Grześ: y=lnx(lnx−2)
D: x∊R
+
Hmm... nie wiem czy w zerze nie ma asymptoty pionowej, ale nie jestem pewien

11 sty 20:53
Grześ: asymptota pionowa oczywiście tylko jednostronna ( w tym wypadku prawostronna). Tak sądzę, że w
punkcie zero istnieje
11 sty 20:54