Książka
Zamotana: Kto ma książkę Andrzeja Kiełbasy "Matura z matematyki z 2010−..." na poziomie podst i rozsz...?
Dlaczego zadania na czerwono są na poziomie rozsz skoro one są podobne jak na poziomie podst

Ja już nie wiem które zadania są na poziom podst, a które z rozsz omijać

A ja chcę brać pod
uwagę tylko zadania na poziom podst.
11 sty 19:47
Zamotana: Proszę ładnie o odpowiedź
11 sty 20:11
him: ja mam kiełbase od 2005−.... różni się ona od 2010 tylko tym że nie ma rozwiązań zadań na końcu
(chyba

) ale u mnie jest tak że te co są na czerwono są dla rozszerzenia, są podobne nie
znaczy że są tak samo proste
11 sty 20:16
Zamotana: Aha, dzięki... ale np. zadania z kombinatoryki

na czerwono akurat: 6.1 a) 4! xD
powariowali...
11 sty 20:21
him: u mnie w kiełbasie zadanie 6.1jest na normalny kolor czyli dla podstawy ... jeżeli jest na
czerwono to się pomylili ...
11 sty 20:26
Zamotana: Chciałabym w to wierzyć, ale dalej też są już dość proste zadania niby na rozsz np. z
| | | |
kombinacją... | ... naprawdę ciężko się połapać co które |
| | |
11 sty 20:36
Tragos: a na pewno patrzysz na zadania czerwone? tj. numer zadania jest na czerwono
bo w niektórych obok jest R (to znaczy ze z tyłu jest rozwiązanie, nie zakres rozszerzony) albo
W (wskazówka)
11 sty 20:36
Zamotana: na pewno... R są to rozwiązania, to wiadomo, ale numery są na czerwono....

mogę pokazać.
11 sty 20:40
Tragos: no to nie wiem

popatrz sobie w informator maturalny, tam zobaczysz dokładnie co trzeba na
dany zakres
11 sty 20:42
Zamotana: no w sumie

dzięki. trudno... pewnie dostałam książkę z błędami, echhhh....
11 sty 20:44
Święty: Zamotana mówi prawdę. Mam ten zbiór i niektore zadania oznaczone na czerwono faktycznie nie
odstaja poziomem od podstawy.
11 sty 20:44
Zamotana: Ech... a jednak

straszna lipa...
11 sty 20:50
Święty: Jak podstawa to musisz opierac sie na informatorze, chociaż... troszkę dodatkowej wiedzy nigdy
nie zaszkodzi
11 sty 20:58
borek: Kombinacje są na czerwono bo są tylko na rozszerzeniu.
19 sty 22:59