matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Mizia:
w ciągu arytmetycznym(a
n
)drugi wyraz jest równy 6 a trzeci 10. Wtedy wzór n−ty ma postać: a)a
n
=4n+2 b) a
n
=4n c) a
n
=4n−2 d) a
n
=4n−4
11 sty 19:43
ICSP:
C
11 sty 20:04
Mizia:
dziękuje
11 sty 20:10