matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodne y' i y"
kinder:
y= ln (1 + x
2
); y= e
−x
2
11 sty 19:25
M:
10 kwi 07:38
Leszek:
pochodna : y ' =[ 1/(1+x
2
)]*2x = 2x/(1+x
2
) pochodna y ' = (−2x)*e
−x
2
29 maj 22:05