matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielościany
anna:
jeśli przekątna ściany sześcianu ma długość 3
√
2
to jego objętość jest równa a.18 b18
√
2
c27 d27
√
2
11 sty 18:56
dero2005:
d = 3
√
2
a =
d
√
2
2
=
3
√
2
*
√
2
2
= 3 V = a
3
= 27
11 sty 19:29
anna:
dzięki:
11 sty 20:56