funkcja liniowa
Budzik16: Bardzo prosze o pomoc w kilku zadaniach. mam zagrozenie z matematyki, prosze
1.wiedząc że miejscem zerowym funkcji f(x)=4x+b jest liczba √3 , oblicz b.
2. wyznacz współrzędne punktów przecięcia wykresów podanych funkcji z osiami układu
współrzędnych: y=4x−12
3. napisz wzór funkcji liniowej której wyjres przechodzi przez punkty A=(6, 2 i1/4) i B (−3, −2
i1/4) oraz wyznacz miejsce zerowe, wyznacz współrzędne punktów przecięcia z osiami układu
współrzędnych, onlicz odległość punktów przecięcia sie tej prostej z osiami układu
współrzędnych.
4. dla jakiej wartości a do wykresu funkcji y=ax + 8 należy punkt A jeżeli: A= (−3,6) lub A=
(1/2, 5) lub A= (−3/2, 10) prosze o szybką pomoc!
11 sty 18:46