matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
cawek:
oblicz y' i y'' funkcji:
5
y=
(2x+1)
2
11 sty 18:45
Trivial:
1
20
y' = 5*(−2)*
*2 = −
(2x+1)
3
(2x+1)
3
1
120
y'' = −20*(−3)*
*2 =
.
(2x+1)
4
(2x+1)
4
11 sty 18:48
cawek:
ok dzięki wielkie za pomoc.
11 sty 18:50