geometria
mirek: wirzcholkami trojkata sa punkty A=(4;1) B=(7;5) C=(0;4).Sprawdz czy trojkąt ma os symetri i
napisz rownanie tej osi
11 sty 17:49
Gustlik: Oblicz boki trójkąta, a następnie sprawdź, czy trójkąt jest równoramienny. Jeżeli dwa boki
wyjdą równe, to trójkąt jest równoramienny i ma jedną oś symetrii − będzie to symetralna tego
trzeciego "innego" boku. Jeżeli wszystkie trzy boki wyjdą równe, to ma trzy osie symetrii −
będą to symetralne wszystkich boków. Natomiast jeżeli boki będą różne, to nie ma osi symetrii.
13 sty 00:51
Basia:
boki to odcinki
co to znaczy oblicz boki ? oblicz odcinki ?
może jednak należy obliczyć długość tych boków
13 sty 03:02
Gustlik: Basia, nie czepiaj się słówek. To nie forum j. polskiego, a poza tym każdy wie, że określenie
"oblicz boki" oznacza to samo, co "oblicz długość boków". Jesteś świetną matematyczka, ale
proszę Cię nie baw się w prof. Miodka. Pozdrawiam
13 sty 23:22
pawelll: przepraszam a zna ktos moze dobra stronke z zadaniami odnosnie granic ciągów i funkcji bo na
tej jest zbyt mało
13 sty 23:26
Osuch:
Dany trójkąt jest prostokątny i równoramienny
14 sty 16:31