:D
mati: Oblicz calkowitą prace, ktora wykona malarz o masie 75 kg, wnoszac po drabinie na dach puszke
farby o masie 10 kg. zapisz obliczenia (g=10m/s)
11 sty 17:23
danny: W=mgh...
11 sty 18:09
danny: Lub możemy to zapisać formalnie przy pomocy całki

h h h
W=∫F(s)*ds = ∫mg ds = mg∫ds = mg s]
0 0 0
= mgh
11 sty 18:12
mati: lepiej to pierwsze

dziekuje za pomoc
11 sty 18:34
Trivial: To drugie znacznie wygodniejsze.
11 sty 18:36
mati: alee dane to wychodzi tak:
masa malarza = 75 kg
masa farby=10kg
g=10m/s
a gdzie wysokosc?
11 sty 18:38
mati: tego drugiego to ja jescze nie umiem....

i nawet nie wiem o co kaman
11 sty 18:39
Trivial: Bez h chyba się nie da.
11 sty 18:40
mati: no wlasnie H nie ma w zadaniu i nie wiem jak to zrobic..
11 sty 20:45
danny: Może H jest tu parametrem
11 sty 22:58