matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??pomocy
ela:
pomocy proszę o rozwiązanie : 1) rozwiąż równanie x
3
+5x
2
−9x−45=0
11 sty 16:15
Święty:
x
2
(x+5)−9(x+5)=0 (x
2
−9)(x+5)=0 (x−3)(x+3)(x+5)=0 .....
11 sty 17:03