matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
róża :
proszę o wyjaśnienie
promień podstawy walca zwiększono 3 razy a jego wysokość zmniejszamy 3 razy.Wówczas objętość walca : a.zwiększy się 3razy b.zmniejszy się 3 razy c.zwiększy się o 3 d.nie zmieni się
11 sty 15:27
Godzio:
V = πr
2
H
H
V
1
= π(3r)
2
*
= 3 * πr
2
H = 3V
3
Podaj odpowiedź
11 sty 15:29
ala 123:
11 sty 16:04