Statystyka : Średnia arytmetyczna, mediana, dominanta,wariancja i odchylenie
Ania: rozwiązałam zadanie ale mam prośbę o sprawdzenie ,będę bardzo wdzięczna : w ankiecie na temat
wydawanych pieniędzy na leki udział wzięło 50 osób ( i tu podzieliłam sobie ile osób ile
wydało )
1−0,1−8.3−15,1−18,5−10,5−20.2−30,2−40,6−50,3−60,3−70,1−80,6−100,1−110,1−120,
1−135,2−150,1−180,1−200,1−220,2−250,1−300
Średnia wyszła mi :75,92 ,wariancja ≈14,72 , średnie odchylenie ≈3,83 , mediana =50 , D=50 i
D=100
11 sty 15:24