pomocy
KWIATUSZEK : czy może mi ktoś napisać schemat i rozwiązanie tego zadania

? Do wykresu funkcji f(x)=9
x nie
należą punkty:
A)(0,1)
B) (
12, 3)
C)(−
12, 3)
D) ( −1,
19)
11 sty 15:03
Trivial: Trzeba podstawić współrzędne punktów. Za x we wzorze podstawiamy pierwszą współrzędną, za f(x)
drugą i sprawdzamy czy równość jest spełniona. Jeśli tak, to znaczy, że punkt należy do
wykresu funkcji, jeśli nie to nie.
11 sty 15:07
ICSP: Tylko C nie nalezy.
Jak masz dany punkt to pierwsza współrzędna wstawiasz w miejsce x a druga w miejsce y.
Dla przykładu:
A(0;1)
1 = 90 ⇔ 1 = 1
11 sty 15:08