matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
maciek xp:
Po rozwinięciu powierzchni bocznej stożka na płaszczyźnie otrzymano jedną czwartą kola o promieniu 8 cm. Wyznaczyć promień podstawy stożka.
11 sty 14:36
mary:
l=8 1/4*2πl=2πr 2πr=4π r=2
12 sty 00:38