matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki
makuszek:
∫tgx dx ∫ctgx dx
11 sty 12:04
Trivial:
sinx
−sinx
∫tgxdx = ∫
dx = −∫
dx = −ln|cosx| + c.
cosx
cosx
cosx
∫ctgdx = ∫
dx = ln|sinx| + c.
sinx
11 sty 12:07