bardzo prosze o pomoc wszystko na jutro
maciek xp: 1) wysokość ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 6cm i tworzy z krawędzią boczną
kąt 30 stopni .Oblicz objętość
2) Ile wynosi pole powierzchni bocznej walca, którego przekrojem osiowym jest kwadrat o boku
długości 8 cm
3) Wyznaczyć wysokość stożka, którego tworząca ma długość 8 a kąt rozwarcia 120 stopni
4) Po rozwinięciu powierzchni bocznej stożka na płaszczyźnie otrzymano jedną czwartą kola o
promieniu 8 cm. Wyznaczyć promień podstawy stożka.
5) Ile wynosi pole powierzchni kuli, której przekrój osiowy ma pole równe 100pi
6) Rzucamy raz sześcienną kostką. Obliczyć prawdopodobieństwo wyrzucenia liczby oczek większej
niż 3.
7) ze zbioru (1;2;3;4;5;6;7;8) losujemy jedną liczbę. Obliczyć prawdopodobieństwo wylosowania
liczby pierwszej lub podzielnej przez 3
8) wiedząc że A,B <Q P(a)=P(b)=13 i p(A/\B)=16 obliczyć P(A v B)
9) W pudełku jest 7 klocków białych, 12 czerwonych, a pozostałe są zielone. Ile jest klocków
zielonych, jeżeli prawdopodobieństwo wylosowania jednego klocka czerwonego wynosi 0,4.
10) Oblicz średnią arytmetyczną i wariancję danych liczbowych: 3,5,6,4,4,4,3,1. Wyznacz medianę
i dominatę
11 sty 11:40
maciek xp: W pudełku jest 7 klocków białych, 12 czerwonych, a pozostałe są zielone. Ile jest klocków
zielonych, jeżeli prawdopodobieństwo wylosowania jednego klocka czerwonego wynosi 0,4.
11 sty 14:33
maciek xp: Oblicz średnią arytmetyczną i wariancję danych liczbowych: 3,5,6,4,4,4,3,1. Wyznacz medianę i
dominatę
11 sty 14:33