| 4 | 16 | 64 | ||||
(x− | )3=x3−4x2+ | x− | ||||
| 3 | 3 | 27 |
| 4 | 4 | 4 | 16 | 64 | 4 | 16 | ||||||||
(x− | )3− | (x− | ) = (x3−4x2+ | x− | ) − ( | x − | ) | |||||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 27 | 3 | 9 |
| 4 | 4 | 4 | 16 | |||||
(x− | )3− | (x− | ) = x3−4x2+4x − | |||||
| 3 | 3 | 3 | 27 |
| 4 | 4 | 4 | 308 | |||||
(x− | )3− | (x− | ) − | =x3−4x2+4x − 12 | ||||
| 3 | 3 | 3 | 27 |
| 4 | ||
x− | = y | |
| 3 |
| 4 | 308 | |||
y3 − | y − | = 0 | ||
| 3 | 27 |
| 4 | 308 | |||
y3 − | y − | = 0 |*z3 | ||
| 3 | 27 |
| 4 | 308 | |||
y3z3 − | yz3 − | z3 = 0 | ||
| 3 | 27 |
| 4 | ||
z2 + yz = − | ||
| 9 |
| 4 | ||
yz = − | − z2 | |
| 9 |
| 4 | 4 | 4 | 308 | |||||
(− | − z2)3 − | z2(− | − z2) − | z3 = 0 | ||||
| 9 | 3 | 9 | 27 |
| 4 | 4 | 4 | 308 | |||||
−( | + z2)3 + | z2( | + z2) − | z3 = 0 | ||||
| 9 | 3 | 9 | 27 |
| 4 | 4 | 4 | 308 | |||||
( | + z2)3 − | z2( | + z2) + | z3 = 0 | ||||
| 9 | 3 | 9 | 27 |
| 64 | 16 | 4 | 16 | 4 | 308 | ||||||
+ | z2+ | z4+z6 − | z2− | z4 + | z3 =0 | ||||||
| 729 | 27 | 3 | 27 | 3 | 27 |
| 308 | 64 | |||
z6 + | z3 + | = 0 | ||
| 27 | 729 |
| 154 | 23716 | 64 | ||||
(z3+ | )3 − | + | = 0 | |||
| 27 | 729 | 729 |
| 154 | 23652 | |||
(z3+ | )3 − | = 0 | ||
| 27 | 729 |
| 154 | 324*73 | |||
(z3+ | )3 − | = 0 | ||
| 27 | 729 |
| 154 − 18√73 | 154 + 18√73 | |||
(z3+ | )(z3+ | ) = 0 | ||
| 27 | 27 |
| −154 + 18√73 | −154 − 18√73 | |||
(z3 − | )(z3 − | ) = 0 | ||
| 27 | 27 |
| 3√154+18√73 | ||
z = − | ||
| 3 |
| 4 | ||
yz = − | − z2 | |
| 9 |
| 4 | 1 | |||
y = − | * | − z | ||
| 9 | z |
| 4 | 3 | 3√154+18√73 | ||||
y = − | *(− | ) − (− | ) | |||
| 9 | 3√154+18√73 | 3 |
| 4 | 1 | 3√154+18√73 | ||||
y = | * | + | ||||
| 3 | 3√154+18√73 | 3 |
| 4 | ||
x− | = y | |
| 3 |
| 4 | 4 | 1 | 3√154+18√73 | |||||
x = | + | * | + | |||||
| 3 | 3 | 3√154+18√73 | 3 |