matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
paweł:
rozwiąż równanie x
3
+2x
2
−4x−8=0
10 sty 23:19
Jack:
pogrupuj: pierwszy z drugim i trzeci z czwartym
10 sty 23:35
@:
x
2
(x+2)−4(x+2)=0 (x
2
−4)(x+2)=0 x
2
−4=0 x
2
=4 x
2
=±2 oraz x+2=0 x=−2
10 sty 23:36