matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
paweł:
rozłóż wielomian na czynniki 5x
3
−2x
2
−15x+6
10 sty 23:11
ICSP:
5x
3
− 2x
2
− 15x + 6 = x
2
(5x − 2) − 3(5x − 2) = (x
2
− 3)(5x − 2) = (x −
√
3
)(x +
√
3
)(5x − 2)
10 sty 23:14