prawdopodobienstwo
examder: W urnie jest 5 białych, 3 kule czarne i 2 kule zielone. Wyjęto trzy razy po jednej kuli bez
zwracania. Oblicz prawdopodob. że za trzecim razem wyjeto kulę białą.
Mam problem z wyliczeniam mocy A
Pozdro.
10 sty 22:43
Noah:
| | | | | | | | | | | |
|A|= | * | + | * | i najprawdopodniebinej + | |
| | | | | | |
nie wliczjac ze 3 bale kule wylosowano to
10 sty 23:10
examder: blisko (w odp. P(A)=1/2)

|A|=360
tylko jak to wyliczyć ...
10 sty 23:15
Noah: sry |Ω|=120
10 sty 23:20
Noah: | | | | | | | | | | | |
ok mam |A|= | + | + | =60 no i jest git  |
| | | | |
10 sty 23:22
Noah: Czyli |A|=60 |Ω|=120
10 sty 23:25
examder: masz racje, dzieki wielki ^
10 sty 23:29