Wzory skróconego mnożenia.
Lukasx: | | 2 | |
Wykaż że dla każdej liczby x należy do (−5; |
| ) wyrażenie √9x2−12x+4+3√x2+10x+25 jest |
| | 3 | |
równe liczbie całkowitej.
10 sty 22:10
Eta:
9x2 −12x +4= ( 3x −2)2 x2+10x +25= ( x+5)2
√a2= | a |
W= | 3x −2| + 3*| x+5|
dla x€ ( −5, 23) W= −(3x −2 )+ 3(x+5)= ......... dokończ
10 sty 22:27
Ela: Wykaż, ze x=2, gdy: 4−2√2 = x3√20 − 14√2
26 sty 12:54
ICSP: Eta to jest zadanie czy cos innego?
26 sty 12:56
ICSP: Ups źle przeczytałem


Przepraszam elu
26 sty 13:01
ICSP: Załóż nowy temacik to się przyjrzymy.
26 sty 13:02