Prosze was o rozwiazanie to moja praca domowa na jutro... Tylko prosze o rozwiazanie a nie o
tlumaczenie ze to jest latwe emotka Dla was to jest pryszcz a ja musze zaliczyc ta praca zeby
mie
trójkąt jest równoboczny i ten ostatni kąt też ma 60, ponieważ 180−60−60=60
więc każdy bok jest 4
Obwód 4+4+4=12
| a2√3 | 16√3 | |||
Pole | = | =4√3 | ||
| 4 | 4 |
| 1,5 | ||
cos45= | ||
| b |
| √2 | 1,5 | ||
= | |||
| 2 | b |
| 3√2 | ||
b= | ||
| 2 |
| 3√2 | ||
obwód=6+9+2( | )=15+3√2 | |
| 2 |
| (6+9)*1,5 | ||
pole= | =11,25 | |
| 2 |