matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Które z podanych liczb są miejscami zerowymi funkcji f:
monika:
Sprawdź, które z podanych liczb są miejscami zerowymi funkcji f:
−x
2
+1
f(x)=
x+3
−3, −1, 0, 1
10 sty 20:01
bart:
−x
2
+1=0 x=−1 v x=1
10 sty 20:03
z:
2x+4
f(x)=
−3,−2,4,5
x
2
−4
4 paź 17:49
z:
sprawdź które z podanych liczb są miejscami zerowymi funkcji f
2x+4
f(x)=
−3,−2,4,5
x
2
−4
4 paź 17:52
jack:
4 sty 18:48