matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba niewymierna
Kasztan:
Przedstaw podane wyrażenie w postaci liczby: 5−√3
10 sty 19:14
M:
10 kwi 12:55
M:
28 maj 13:41
Jolanta:
No cóż chyba nie odpusci Cos napisze
25−3
(25−3)(5−
√
3
(25−3)(5−
√
3
=
=
=5−
√
3
5+
√
3
(5+
√
3
)(5−
√
3
25−3
28 maj 14:47