matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z pochodnej
Aleksandra:
mam do obliczenia pochodna: y=(arctgx)
x
10 sty 18:45
Aleksandra:
10 sty 18:51
Trivial:
y = (arctg(x)))
x
= e
ln(arctg(x))
x
= e
x*ln(arctg(x))
. Dalej już wiadomo.
10 sty 18:52
Aleksandra:
dzieki
10 sty 18:53